Skip to main content
Apcast

APCAST 004: Akioki

Objavio: 24.10.2017jul 25th, 2019No Comments

Apgrade predstavlja četvrto izdanje u nizu mikseva posvećenih promociji savremene elektronske muzike, a uoči drugog beogradskog gostovanja Tale Of Us, kao i premijernog nastupa Vaal – istaknute članice velike Afterlife porodice, novi Apcast priredio je beogradski duo selektora Akioki. Ovaj DJ dvojac iz Beograda prirediće uvod u soničnu noć 28. oktobra u Hangaru,  dok će finale zasluženo pripasti redovnoj Afterlife gošći iz Beograda, Tijani T.

Iza imena Akioki stoje Andrija i Oliver, čiji zajednički projekat traje preko deset godina. Za to vreme nastupali su u gotovo svim relevantnim klubovima i na većini festivala u regionu kao što su EXIT, Lovefest ili Southern Soul, a slušala ih je publika brojnih domaćih klubova, uz gostovanja u Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, Berlinu, Njujorku…

Jedni su od osnivača Soul Print Recordings etikete koja u poslednje vreme beleži značajne uspehe na globalnoj sceni i koja je izdala veliki broj renomiranih deep house izvođača.
Prepoznatljivi su po rafiniranom house i techno zvuku, ali i po širokom muzičkom ukusu, pa ih neretko možemo čuti i u setovima koji odstupaju od elektronske muzike. Trenutno su pored nastupa i izdavačke delatnosti angažovani na organizovanju dnevnih Sunday Drippin’ žurki na kojima nastupaju poznata imena domaće i inostrane scene.

Napraviti dobar intro set je izazov za mnoge i izmešu ostalog, iziskuje posebno umeće i disciplinu. Akioki zna pravi recept.

“Kod intro seta je sve u balansu. Moraš potisnuti sopstveni ego, ostaviti u torbi sve one trake za koje misliš da bi dobio jaku povratnu reakciju od publike i koje bi ti pokazale jasan smer u kome treba da ideš. Potrebno je da se osećaš lagodno i da to preneseš na publiku kako bi se na najbolji način pripremila i uživala u onome što sledi. Da budeš dinamamičan i zanimljiv, ali odmeren i bez dizanja tempa i drugih metoda koje možeš koristiti kada energija na žurci poraste. To je ideja koju smo pokušali da prenesemo i na miks koji smo snimili” – rekli su nam Andrija i Oliver.

Kako će izgledati njov intro za Tale Of Us i Vaal? Poslušajte selekciju koji je Akioki dvojac pripremio za Apcast 004. Vidimo se u Hangaru!

Lazara Marinković