Skip to main content
Apcast

APCAST 005: Ilija Đoković

Objavio: 05.07.2018oktobar 11th, 2018No Comments

Novo Apgrade izdanje u serijalu mikseva posvećenih promociji elektronske muzike donosi nam još jedan od lokalnih muzičkih talenata u usponu. Kao uvod u NovaMute Night, kada u Barutani nastupaju brazilska tehno sila ANNA, muzički genijalac i diplomirani doktor  tehna Nicolas Bougaieff zajedno sa japanskim vizuelnim umetnikom Itaru Yasudom, kao i velikan elektronske muzike Daniel Miller i osnivač NovaMute etikete, novi Apcast priredio je DJ i producent Ilija Đoković.

Domaćoj ali i stranoj publici, Đoković je poznat po energičnim setovima sačinjenim od “melodičnog i euforičnog tehna”. Nakon što je započeo karijeru 2010. godine, njegova muzika brzo je stigla i do klubova i festivala van domaće tehno scene. Ilija kaže da je prekretnica bila izdanje za Phobiq, kao i uspešna saradnja sa Terminal M, izdavačkom kućom Monike Kruz. Tada su mu podršku pružile i neki od najistaknutijih aktera elektronske muzike kao što su Adam Beyer, John Digweed, Pan-Pot, Hernan Cattaneo i drugi. Njegova numera “Venom”  objavljena je na Tronic Music, dok je “Enigma” EP prošle godine izdat za holandsku kuću Filth On Acid.

Nesumnjivo jedan od najplodnijih tehno producenata iz Srbije, Đoković je nedavno debitovao i u čuvenom londonskom klubu EGG, dok ga tokom leta očekuju nastupi na festivalima širom zemlje, kao i na festivalima Labyrinth Open u Hrvatskoj i Echo Waves u Gruziji. Tokom svoje osmogodišnje karijere delio je pult sa nekim od najvećih zvezda elektronske scene kao što su Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Solomun, Dixon, Loco Dice i mnogi drugi. Ovog avgusta, na ovu listu dodaje još tri velika imena.

Uoči svog debi nastupa na žurci u Apgrade organizaciji, Đoković kaže da mu je kao velikom obožavaocu muzike koju producira i pušta ANNA, kao i same NovaMute etikete, posebno drago što će biti deo ove večeri.

“Važno je da “opening” didžej poznaje muziku glavnih zvezda koje će nastupati nakog njega. Da ostane neutralan tokom seta, ali ne i dosadan. Dobar balans igra ulogu od velikog značaja. Očekujem od publike da dođe ranije i čuje sta sam spremio!”, poručio je Ilija.

Iako Đoković svoju tajnu dobrog intro seta čuva za 24. avgust, kroz specijalnu selekciju za Apcast 005 daje nam nagoveštaj atmosfere koju nestrpljivo očekujemo na NovaMute Night. Do susreta u Barutani 24. avgusta, slušajte novi Apcast!

Tracklist:

SCB – Freedom For The Fifty

Hill Of Vision – Antouan

HD Substance – Pointed Arch

John Belk – Red

Yan Cook – Plot

Gregor Tresher – Inhale (Atoll Remix)

Alex Niggemann – Ava

Billy Turner – Diodes

Odd People – Pray

Third Son – Eyeless In Gaza

Carl Finlow – Phisge

Adriatique – Patterns Of Eternity (Sebastian Mullaert Melodica Remix)