Skip to main content
Apcast

APCAST 002: Marko Milosavljević

Objavio: 15.12.2015februar 3rd, 2019No Comments

Ogranizacija Apgrade predstavlja drugo izdanje u nizu mixeva posvećenih promociji savremene elektronske muzike, kao i artista na koje trebate obratiti pažnju. Mix za novi Apcast uradio je jedan od najinteresantnijih likova domaće scene poznat po svom konstantnom istraživanju i koketiranju u muzici između hausa, tehna i elektronike, Marko Milosavljević.

Opsednut muzikom od ranog detinjstva, svoje prve korake započeo je upisom u muzičku školu, na odseku za klavir. Ubrzo je postao fasciniran sintisajzerima i elektronskom muzikom kada je počeo da kupuje svoje prve ploče, dok je u petnaestoj godini počeo da se bavi di-džejingom. Već sledeće godine beleži prvi nastup. Uskoro se upisao u Višu Elektrotehničku, smer “Audio i Video Tehnologije”. Posle par veoma uspešnih nastupa, 2004. godine postaje deo ogranizacije “Teshka Mashinerije“, tada najpoznatije organizacije u Srbiji. Nastupao je po celom Balkanu na svim većim festivalima u regionu, kao i van Srbije u Engleskoj, Španiji, Holandiji, Grčkoj,  Kanadi, Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj,…

Bio je menadžer prve domaće tehno etikete- “Recon Warriors”, kao i pod-etiketa “Recon Light” i “Traffica“, koje broje više od 50 izdanja. Produkcijski debi imao je na kompilaciji radija B92 “Belgrade Coffee Shop” 2006. godine, a kasnije i na holandskim izdavačkim kućama “Luxaflex” i “Shadowfax”, kao i na etiketi “Jesus Loved You”. Veliku podršku imao je od prijatelja i kolega Marka Nastića i Dejana Milićevića, kao i od Valentina Kanzyania i Umeka. Više od 8 godina vodio je emisiju “Music For Body & Soul” na radiju B92, a trenutno je deo Burn DJ tima.

Poslušajte mix koji je Marko pripremio za Apcast 002.