Skip to main content
Apcast

APCAST 001: Dejan Milićević

Objavio: 01.12.201521 jula, 2022No Comments

Apgrade organizacija pokrenula je svoj podcast pod imenom Apcast uoči naredne žurke koja će se desiti 5. decembra u Magacinu “DEPO”. Ovaj specijalni serijal mixeva će za cilj imati da predstavi umetnike koje možete čuti na Apgrade dogadjajima. Za probijanje leda se postarao miljenik domaće publike i internacionalno priznati DJ i producent Dejan Milićević, koji će ujedno nastupiti u subotu na novoj ▲pgrade žurci kao domaća podrška. Rame uz rame sa njim će nastupiti jedan od najuglednijih predstavnika detroitske scene Mike Huckaby, kao i švedska zvezda u usponu Sebastian Mullaert, poznat i kao član kultnog tandema Minilogue, u spoju dve različite generacije elektronske muzike koju vezuje jednako beskompromisan umetnički pristup. Pored njih će nastupiti i kultni dvojac, Gordan Paunović i Vlada Janjić, koji je zadužen za uvertiru. Ulaznice su u prodaji na blagajnama Gigstixa i Eventima po ceni od 600 dinara.

Jednostavno ne možete izbeći da ne čujete za jednog od najboljih srpskih haus i tehno di-džejeva, Dejana Milićevića, koji je preko dve decenije na sceni. Zajedno sa svojim prijateljem, Markom Nastićem, u petnaestoj godini života započeo je karijeru u kultnom klubu Industrija, gde su obojica držali svoju rezidenturu. Njegov rad i trud su se isplatili 1997. i 1998. godine, kada je postao internacionalno priznati DJ. Nakon ulaska u KneDeep booking agenciju, počeo je da pušta na velikim dogadjajima kao što su Sonar, Tomorrowland, Dance Valley, Monegros i Awakenings, kao i na jednom od najboljih evropskih festivala- EXIT, gde je i rezident DJ.

Njegovo eksperimentisanje sa poznatim orkestrom Dušana Skovrana, spajajući neka od najlepših Mocartovih dela sa klupskim zvukom, postao je veliki deo kreativnog procesa učenja i muzičkog obrazovanja. Njegov prepoznatljivi stil čini mešavina deepa, hausa i tehna prožeta dušom i ljubavlju koju predstavlja u svojim setovima i produkciji. 2011. je izdao svoj prvi album, nakon više od 80 izdanja koja su do tada brojila njegovu bogatu diskografiju.“Trust and the Purpose” sa Gillesku Records bio je prodat u roku od 5 dana, kao isključivo vinil izdanje! Njegov drugi album „Just Keep Talking Girl“ je izašao avgusta 2012. na prestižnoj Plastic City etiketi, koji je dobio ogromu podršku fanova. 2013. Dejan je osnovao svoju izdavačku kuću „Tit0“ (izgovara se Titzero) na čijem se skromnom spisku saradnika nalazi i „ozloglašeni“ DJ Rush , koji je gostovao kao MC na prvom izdanju etikete. Tokom poslednjih 5 godina Dejan saradjuje sa kompanijom energetskog pića „Burn“ kao njihov ambasador, edukujući mlade o Burn Audio Toolu, pored čega je postao i jedan od regionalnih sudija Burn Residency takmičenja.

Poslušajte premijerni Apcast mix koji je pripremio Dejan.