Skip to main content
Događaji2018

Septembarski Apgrade Weekend predvode bogovi lično: Laurent Garnier i Sven Väth!

Objavio: 03.06.2018jul 22nd, 2019No Comments

Septembarski, trodnevni Apgrade Weekend u Beogradu od prvog izdanja koncipiran je kao kulminacija letnje sezone velikih open-air događaja u regionu, a njegov program uvek predvode apsolutni lideri svetske elektronske scene. I ove godine, u duhu sopstvenog imena, lestvica se pomera ka gore jer na Kalemegdan zajedno dolaze žive ikone i neprikosnovene vođe globalnog elektronskog pokreta, Laurent Garnier i Sven Väth! A njima će se od 6. do 8. septembra u dobro poznatom rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu pridružiti i još jedan ultimativni hedlajner čije ime će biti objavljeno nešto kasnije.

Već sad je zato poznata strahovita postava koja dolazi uz ova dva oca svetske scene, a čine je redom njujorški magAnthony Parasole, ubitačni berlinski techno boy band FJAAK, Parižanka iz „dopisništva“ u Berlinu Jennifer Cardini, tajno oružje Cocoon etikete Maurizio Schmitz, naša ambasadorka u nezadrživom usponu Tijana T, dugo iščekivani „live“ genijalac Tim Green, ekstremno talentovana muzičarka Vaal, te lokalni heroji Doo, Vitanovi Nenad Marković poznatiji kao 33.10.3402. Trodnevne ulaznice po prvoj ceni od 1990 dinara za Parter i 2990 dinara za VIP Terasu, prodaju se od ponedeljka 4. juna na blagajnama širom Srbije i regiona, te putem sajtova Gigstix.com i Eventim.rs.

Teško bi bilo zamisliti sve te visine do kojih je danas stigla elektronska muzika i ceo globalni pokret koji raste iz dana u dan, a da u samom centru tog višedecenijskog uspona nisu upravo živi DJ simboli, Laurent Garnieri SvenVäth. Nesumnjiv uticaj i vođstvo primerom imali su na niz generacija koje su oblikovali svojim gotovo mitskim nastupima na najvećim događajima u istoriji savremene muzike čija su remek dela ujedno i lično stvarali.

Na same uvodne taktove klasika kao što su „The Man With The Red Face“ ili „Accident in Paradise“ proključaju sva najmasovnija okupljanja od Argentine do Japana, a njihova gotovo magijska nepogrešivost i maratonski setovi i danas su nerešiva zagonetka za mnoge koji idu stazama koje su im prokrčili svojim neumornim radom, kako na neprestanom podizanju klupske kulture na nivo vrhunske savremene umetnosti, čiju je istoriju Laurent i lično ispisao u kultnoj knjizi „Electrochoc“, tako i sa dve nepune decenije oblikovanja same srži klabinga na čuvenoj Ibici gde Sven sa Cocoon žurkama nastavlja da i dan danas obara sve rekorde!

Na Apgradedogađajima u Beogradu u prethodne tri godine slušali smo vodeće izvođače globalne elektronske scene kao što su Sven Väth, Richie Hawtin, Solomun, Amelie Lens, Nicolas Jaar, Dixon, Miss Kittin, Guy Gerber, Modeselektor, Tale of Us, Ben Klock, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Loco Dice, Recondite, DJ Tennis, Tiga, Michael Mayer, Function, Agoria i mnogi drugi.