Skip to main content
Čitaj

Kobosil i Valentina Luz u Dragstoru za početak nove Apgrade sezone!

Objavio: 15.03.2023jun 24th, 2023No Comments
Kobosil, Valentina Luz

Kobosil se vraća u Beograd. Ekskluzivni set berlinskog producenta i DJ-a koji pomera svet tehna je kulminacija prve epizode nove Apgrade sezone, ali to nije sve što vas očekuje u Dragstoru 21. aprila. Valentina Luz, rezident Mamba Negra večeri iz Sao Paola priključuje se line up-u, a domaća podrška rezervisana je za rezidenta kluba Filipa Xavi-a i debitantski Apgrade nastup Marie Karan.

Kobosil - Apgrade Event

Kobosil – Apgrade Event

Ulaznice po ceni od 1190 dinara dostupne su na cooltix.rs, kao i na prodajnim mestima Gigstix.com i Tickets.rs.

Kobosil

Kobosil

Kobosil

Kobosilov put do globalnog tehno fenomena zvuči gotovo neverovatno. Tinejdžerske dane posvetio je rigoroznom istraživanju produkcije i DJ-inga nakon čega se upustio u klabing, redovno odlazeći u Berghain. Vreme provedeno u klubu i poznanstva koja je stekao dovela su ga do pozicije koju svaki tehno izvođač priželjkuje – ubrzo nakon prvih Ostgut Ton izdanja postao je rezident legendarnog kluba.

Katarzična energija njegovih setova oblikovana je ne samo beskompromisnim zvukom koji razvija već i estetikom koju duguje nizu stilova elektronske muzike na kojima je odrastao. Kobosil predstavlja talas tehna koji je moderan, brz i agresivan ali duboko ukorenjen u klasičnom zvuku. Posvećenost i nepokolebljiv stav ogledaju u svim njegovim projektima, bilo da je u pitanju izdavaštvo, produkcija ili moda. Na Apgrade-u će nam predstaviti svoju kombinaciju mračnog i ekstatičnog zvuka karakterističnog za DJ-eve koji definišu zvuk nove generacije.

Valentina Luz

Valentina Luz

Valentina Luz

Brazilska umetnica Valentina Luz jednako se dobro snalazi u ulozi DJ-a i modela. Njeno prisustvo na sceni otvara nove prostore ne samo za LGBTQIA+ zajednicu koju s ponosom predstavlja već i za sve umetnike koji su spremni da eksperimentišu sa nazigled nespojivim uticajima. Bez obzira na zvuk koji neprestano fluktuira, njeni brazilski koreni učinili su da zadrži ono što je esencijalno – definisan gruv i funkcionalnost koja se nedvosmisleno prenosi na dancefloor.

Domaća podrška

Filip Xavi i Maria Karan

Filip Xavi i Maria Karan

Prvo dešavanje devete Apgrade sezone ima dva termina rezervisana za lokalne izvođače. Kao i na decembarskom izdanju imaćete priliku da čujete predstavnike dve generacije beogradskog klabinga. Ovog puta to su lokalna tehno legenda i rezident kluba Drugstore Filip Xavi i Maria Karan koja će imati debitantski Apgrade nastup.

U prethodnim sezonama, Apgrade je ugostio imena globalne elektronske scene kao što su Tale of Us, Laurent Garnier, Solomun, Maceo Plex, Sven Väth, Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Dixon, Amelie Lens, Moodymann, Miss Kittin, Helena Hauff, Ben Klock, Modeselektor, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Loco Dice, Recondite, Vaal, Guy Gerber, Mathame, Radio Slave, DJ Tennis i mnogi drugi.

Ekskluzivni nastupi vodećih izvođača elektronske muzike u intimnijim prostorima poslužiće kao uvod u festivalsko izdanje koje nas očekuje u septembru. Pratite Apgrade objave na društvenim mrežama, uzbuđenja slede!

△p, △p and only △p!