Skip to main content
Čitaj

Richie Hawtin i Marcel Dettmann na Apgrade festivalu u Luci Beograd!

Objavio: 22.06.2023jun 28th, 2023No Comments
Apgrade Festival 2023

Novo izdanje omiljenog beogradskog festivala elektronske muzike vraća se u Luku Beograd!

Događaj koji tradicionalno obeležava kraj letnje sezone klabinga održaće se u impresivnom industrijskom kompleksu pored Dunava, nastavljajući u smeru prošlogodišnjeg izdanja koje su obeležili Solomun i Sven Vath.

15. i 16. septembra Apgrade će ugostiti esencijalan line up koji predstavlja diverzitet globalnog tehna, birajući izvođače koji posmatraju inovaciju kao imperativ. Richie Hawtin, Marcel Dettmann, Sama’ Abdulhadi i Dr. Rubinstein u ekskluzivnom b2b setu sa Tijanom T provešće nas kroz najrazličitije slojeve i ere žanra a program će otići i korak dalje ostavljajući prostora za eminentne selektore kao što su Curses, Interstellar Funk, Sacha Mambo i premijerni beogradski nastup berlinske MSJY.

Lokalnu scenu predstavljaju Johana, Stellar Companion, Feloneezy i Matej Rusmir dodajući autentičan pečat kojem Apgrade posvećuje posebnu pažnju.

Apgrade Festival 2023

U prodaji je ograničena kolicina Super Early Bird dvodnevnih kompleta po ceni od 2390 RSD za regularni odnosno 3590 RSD za VIP paket, na cooltix.rs, kao i na prodajnim mestima Gigstix.com i Tickets.rs. Kupovinom u periodu od 22-29.juna ili do isteka planiranog kontigenta ove kategorije ulaznica, ostvarujete popust od 45% u odnosu na finalnu cenu.

Najnovije vesti o ovom događaju pratite preko Apgrade Instagram profila. Kao kolektivno iskustvo vredno deljenja, Apgrade Festival je produžetak leta, i prilika da uz poslednje zrake sunca uživamo u vrhunskoj elektronskoj muzici.

△p, △p and only △p!

Richie Hawtin

Richie Hawtin © Anne Harbers

Richie Hawtin je izgradio karijeru na neutoljivoj želji za eksperimentisanjem, uvek u potrazi za novim načinima tumačenja tehna. Od inovativnih izdanja do rada na naprednim tehnološkim dostignućima, Hawtin je uvek pomerao elektronsku muziku u nove pravce. Znatiželjan, hrabar, ali i nedvosmisleno povezan sa živim iskustvom na dancefloor-u, u nastupima uspeva da predstavi trajektoriju žanra kao koherentnu celinu kojoj je nemoguće pronaći alternativu.

Marcel Dettmann © Sven Marquardt

Marcel Dettmann © Sven Marquardt

Krajem devedestih novootvorenom klubu u Berlinu je bio potreban DJ sa posebno sirovim, prljavim zvukom. Klub se zvao Ostgut a mesto rezidenta koji odgovara opisu zauzeo je Marcel Dettmann. Neumorno pulsiranje Funktion One ozvučenja će postati sinonim za Berghain koji je kroz Ostgut doživeo svoju prvu inkarnaciju a u Dettmann-u pronašao ambasadora koji putujući od Buenos Ajresa, Ibice, Tel Aviva ili Firence do Tokija ne propušta svoj mesečni slot u najvažnijem evropskom klubu.

Curses

Curses

Curses vešto spaja elemente New Wave-a i Post-Punk-a sa mračnim vokalima, gitarama i EBM estetikom. Bilo da nastupa na legendarnom Convenanza festivalu koji je pokrenuo Andrew Weatherall ili pušta muziku kao DJ u glavnoj sobi kluba Circoloco DC-10, Curses uspeva da prenese svoju punk energiju na plesne podijume svih veličina, ostajući veran svom prepoznatljivom zvuku.

Sama' Abdulhadi

Sama’ Abdulhadi © Derrick Santini

Iako je Sama’ Abdulhadi prva palestinska tehno umetnica koja je stekla međunarodno priznanje, njena karijera zaista je počela kada je napustila domovinu i uputila se ka uzbudljivoj tehno sceni Bejruta. Uronjena u noćni život Libana, Abdulhadi je nastupala, vežbala i bila inspirisana brojnim lokalnim i internacionalnim DJ-evima s kojima je delila scenu, istovremeno razvijajući svoj prepoznatljivi stil – intenzivni tehno punog tela s karakterističnom krivom i specifičnim emotivnim spektrom, ili kako kaže: „Berlinski tehno, ali doživljen na libanski način.“

Dr. Rubinstein

Dr. Rubinstein

Dr. Rubinstein je alter ego ruske umetnice rođene u Izraelu. Njen jedinstveni stil i nastup obeleženi su zaraznom energijom, besprekornim odabirom muzike koja obuhvata različite žanrove i decenije, kao i acid basslinijama. Međunarodno priznanje koje je stekla dovelo je do turneja širom Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike, Azije i Australije.

Tijana T

Tijana T

Marina Rubinstein se lajnapu pridružuje na poziv Tijane T koja beleži nastupe u klubovima kao što su Bassiani, Fabric, Fuse i Robert Johnson, a redovan je gost na Klubnacht događajima u Berghainu. Već skoro 15 godina, Tijana T je ključni deo muzičke scene u Srbiji, a ove sezone videćemo je za dekovima Solomunove +1 žurke na Ibizi što dovoljno govori o pažnji koju dobija u internacionalnom kontekstu.

Interstellar Funk

Interstellar Funk

Popularnost Interstellar Funk-a nije iznenađenje posebno za one koji su deo klupske scene Amsterdama. Mesto rezidenta u sada zatvorenom klubu Trouw, i u njegovom voljenom nasledniku De School je definitivna preporuka.

Sacha Mambo

Sacha Mambo

Sacha Mambo će predstaviti svoje neprevaziđeno poznavanje retkih dragulja i ekscentričnih rariteta u okviru programa „Prepare To Apgrade“. Specijalni deo festivala će takođe ugostiti MSJY, koja vlada provokativnim i eklektičnim bass numerama koje će savršeno upotpuniti deo programa koji počinje već u 19 časova.