Skip to main content
Čitaj

Dva nova projekta Tim Green-a pred dolazak na Apgrade Weekend: Istraživanjem žanrova do nove energije za nastupe

Objavio: 03.09.2018oktobar 11th, 2018No Comments

Tim Green pojavio se pre desetak godina i pokazao da lako manevriše kroz haus i tehno. Za njega kažu da je šarmantan, nepogrešiv, bez bojazni i zabavan.  Debitovao je na four:twenty, pa izdavao za Dirtybird i Get Physical, dok ga iz Cocoona nisu zgrabili 2011. godine. Čuven je po spretnosti za dekovima, ali i zbog onoga što radi u studiju. Za Cocoon je objavio često puštanu trilogiju EP-eva. Nedavno je za njih izdao interesantni konceptualni album Her Future Ghost, a brzo nakon toga predstavio i sasvim novi projekat Invisible Minds.

Green je veliki fan filma i filmske muzike, te je izmaštao romantičnu priču iz budućnosti i njome se vodio pri kreiranju svog prvog celovečernjeg izdanja. Her Future Ghost zapravo prati priču dve osobe koje se zaljubljuju na dalekoj i zatrovanoj planeti, odakle pokušavaju da pobegnu negde gde se živi u sistemu koji nije korumpiran.

Her Future Ghost inspirisan je i radom Ahemda Emada Eldina, egipatskog digitalnog umetnika, čuvenog po omotu Pink Floyd albuma The Endless River. Tim je lično prišao ovom Egipćaninu, pa su zajedno osmislili kaver i njegovog prvog albuma koji krije deset pesama.

 

Kaže da mu istraživanje drugih žanrova dadatno gorivo za nastupe na kojima dominiraju house i techno. Otuda potreba za još jednim projektom!

Spremio je čitav album kao Invisible Minds za 5. oktobar, a nazvao ga je Make Up Your Own Stories. Neke od pesama postoje i više godina, što znači da ih je više puta dorađivao. Premijerno će biti predstavljene u Londonu na dan objave.

Nakon što se dokazao kao didžej, pa i producent, Tim Green je ovim izdanjima zasijao i u novim sferama. Kaže da mu je ovo kreativno pražnjenje donelo prostora za sasvim novu energiju koju planira da demonstrira na svojim predstojećim nastupima od kojih je prvi u okviru Cocoon večeri na Apgrade Weekendu.