Skip to main content
ČitajBlogApgrade Festival 2019

David August u Beogradu: Trofejni multiinstrumentalista otvara Apgrade festival

Objavio: 21.08.2019No Comments
david august apgrade festival beograd

Zvezda se ne postaje preko noći. To potvrđuje primer Davida Augusta, kompozitora i producenta sa nemačko-italijanskim pedigreom, koji je prve časove klavira pohađao sa pet godina. Sada uživa status izvođača koji je imao jedan od najzapaženijih nastupa u okviru Boiler Room serije i dobio poziv da bude učesnik prestižnog Steinway & Sons klavirskog programa.

David August će 12. septembra imati čast da otvori prvi četvorodnevni Apgrade festival u Luci Beograd. Karte za koncert otvaranja, kao i Apgrade festival komplete, možete naći na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Tickets.rs kao i onlajn

Karijera Davida Augusta rezultat je neverovatnog fokusa te se čini da za svojih, sada već skoro trideset, još uvek nije napravio lošu odluku. Od početka karijere, njegova muzika pokazuje aranžersku ambiciju kakvu retko viđamo, ali sa lakoćom prepoznajemo u svetu elektronske muzike.

Svoje umeće je nedavno demonstrirao na MELT festivalu u okviru svog one man show-a u kom je uz precizne mašine pevao podjednako spremnim glasom i završio nastup gitarskom solažom.

 “Trumpets Victory”, debi materijal Davida Augusta o kom se malo priča, omaž je trubi. Tri feelgood numere razlikuju se od ostatka diskografije ali s pravom predviđaju producentski talenat. Već sledećim izdanjem “Instant Harmony” probija se na svetsku scenu i zakoračuje u vode letnjih haus hitova, što lako nadmašuje sa sledeća dva EP-ja iz kojih izdvajamo deep house remek delo i namig rodnom gradu “Hamburg is for lovers”.

U narednom periodu, u korak s povratkom u Hamburg zbog studija, uoči objavljivanja prvog albuma “Times”, a pre čuvenog izdanja “Epikur”, David August odlučuje da prestane da se bavi didžejingom i u potpunosti posveti svom lajv nastupu. Tu odluku prvi nagrađuje Resident Advisor tako što njegov nastup proglašava jednim od najboljih u svetu i to dve godine zaredom.

“Epikur” je bio jedno od najpuštanijih izdanja 2014. godine i deo je Innervisions kataloga koji sam po sebi predstavlja dostignuće vredno Olimpa. Pre tri godine njegovu kompoziciju izveo je Nemački simfonisjki orkestar, a zabeležile su kamere Boiler Room-a. U poslednje dve godine izdao je dva albuma “D’Angelo” i “DCXXXIX A​.​C.” od kojih obiluje vokalima, flertovima sa džezom, klavirskim deonicama i atmosferičnim bitovima i jaka je karika između prethodnih i narednog izdanja koje istražuje ambijentalne vode Mediterana.

Zagovornik je discipline i navodi da mu je odluka da ne nastupa kao didžej u mnogome pomogla jer ranije završava nastupe i može da se naspava, što mu sa druge strane daje snagu da bude tako vitalan deo iscrpljujućeg okruženja zvanog noćni život. 

Uz David Augusta, program Apgrade festivala od 12. do 15. septembra predvode i Laurent Garnier, Tale Of Us, Helena Hauff, Mathew Jonson, Tijana T, Moodymann, FJAAK i još desetine vrhunskih izvođača elektronske muzike. 

ULAZNICE po povoljnim cenema dostupne su OVDE.