Skip to main content
Čitaj

Borba pobednika na Kalemegdanu u tehno rovu ispod Vojnog muzeja!

Objavio: 02.09.2015oktobar 11th, 2018No Comments

Vikend se bliži, a sa njim i sudar dvojice pobednika, Kalemegdanskog i Kanadskog. Reč je o osobi koja je promenila lice elektronske muzike u svetu i ustoličila reči tehno kao njen vodeći žanr. U Rovu ispod Vojnog muzeja, ovog vikenda, imaćemo priliku da cujemo  Ričija Hawtina (Hotina).

Richie Hawtin je ključna ličnost moderne elektronske muzike, istinski inovator i pokretač jedne od centralnih tehno etiketa Minus koju će na vrhuncu 17-godišnjeg opusa predstaviti u Beogradu u petak, 4. septembra. Hawtin je prošle godine, obnovio čuveni alter-ego Plastikman i objavio novi album „EX“, ujedno i prvo izdanje od 2003. godine. Ovo, po mnogima pravo remek-delo elektronske muzike je snimljeno tokom Ričijevog nastupa uživo 2013. godine u njujorškom muzeju Guggenheim.

Direktno je odgovoran za stvaranje programa po imenu „Traktor Scratch“, softver namenjen za reprodukciju i dižejing muzike u digitalnom formatu. Takodje je pionir u stvaranju kontrolera, sprava za pomoć u produkciji i nastupu uživo. Iako je Kanađanin, rođen u Engleskoj, njegovo ime se snažno vezuje za Detroit i tamošnju scenu, na kojoj je kao deo drugog talasa detroitskog tehno zvuka oblikovao savremenu elektronsku muziku. Ričijev album „Decks, EFX & 909“ iz 1999. godine, jedan je od najuticajnijih u muzičkoj istoriji. Globalna Ričijeva „Minus“ turneja i ove godine obilazi svetske metropole, a Ibica će i ove godine ugostiti njegove impresivne „Enter“ žurke na kojima ovog leta nastupaju najtraženija svetska imena današnjice.

Pored Ričija u rov stižu Fabio Florido i Julian Jeweil

Julian Jeweil je francuski DJ i producent, prepoznatljiv po jedinstvenom melodičnom stilu tehno muzike, utemeljenom u apsolutnom No.1 hitu „Air Conditionné“ iz 2007. godine, a katalog matične Minus etikete, predstavlja kao njen rezident širom planete.Italijanski DJ i producent Fabio Florido je rezident ENTER žurki i širom sveta nastupa na prestižnim Minus Showcase žurkama, među kojima je odabran upravo prvi beogradski ▲pgrade.

Ulaznice se prodaju na blagajnama Eventima i Gigstixa, po ceni do 1.890 dinara za ceo vikend i prve večeri će ispred ulaza biti menjane za obavezne narukvice. U prodaji su i pojedinačne ulaznice čija je cena 1690 dinara za petak (Minus Showcase), odnosno 990 dinara za subotu (Ostgut Ton Showcase).