Agoria – Up All Night (Sapiens 01)

In Blog, Recenzije by Apok

Agoria, jedan od najvećih umetnika evropske scene, lansirao je svoju novu etiketu Sapiens. Nakon kapitalnih izdanja za prestižne izdavačke kuće Innervisions, Ellum, Kompakt, K7 i Crosstown Rebels, francuski haus veteran objavio je dupli EP po imenu Up All Night na platformi koju je posvetio kreativnom spoju dizajnera zvuka i filmskih reditelja sa muzičarima i vizuelnim umetnicima. Agoria će predstaviti svoje najnovije izdanje u petak, 16. decembra, u beogradskom Depou na poslednjoj Apgrade žurki u 2016.

Izdanje se sastoji od pet numera koje čine originalna tema, njen radio edit, remiks Eagles & Butterflies iz Los Anđelesa, kao i dve verzije Gerda Jansona.

Originalna tema Up All Night, kao i njena radio verzija, zvuče kao melodični vrtlog emocija koji napreduje od borbe i melanholije ka sreći i trijumfu! Uzbudljive deonica klavira oko kojih se uvijaju slojevi nad slojevima violina garantuju epske momente po kojima je Agoria poznat.

Njegov Innervisions kolega, Eagles and Butterflies uspeo je da nadmaši sebe. Od samog početka tema lagano napreduje kroz suptilno dodavanje elemenata, dok naglašavanje vokala kompoziciji daje novu dimenziju. Ekstatična solaža sintisajzera dovodi do snažne katarze nakon koje se traka kompletno dekonstruiše i počinje sa novom izgradnjom.

Vanserijska energija u verzijama Gerda Jansona ostavlja bez daha! Moćan tehno prožet emotivnim nitima gitare na momente stvara osećaj beskraja, jedan od najlepših momenata u muzici.

Premijerno Sapiens izdanje zaradilo je evergrin status među ljubiteljima tehno i haus zvuka. Od tuge do pobede, ovaj EP je oličenje emocije koju treba doživeti sa hiljadama prisutnih na snažnom zvuku, u cilju najboljeg iskustva.

9/10